Mi az Aviva torna?

Aviva Steiner – a módszer kitalálója és kifejlesztője – szerint ,külső és belső izmaink megmozgatásával jelentősen megváltoztatható szervezetünk hormonális állapota. Az alhas a belső hasi és gátizmok, a farizmok megmozgatásával éri el pozitív hatását. 
Azt is mondják rá hormontorna. Ez egy táncos, zenés női torna, amely igazán átmozgatja a testet, felpörgetik a szívet, így megnő a pulzusszám. Ennek hatására jobban nyitnak a gátizom erei, és a vérben levő hormonokból több jut a célszervekhez, így azok egészségesebb vért kapva több hormont is termelnek.
Hatására a hormonrendszer optimalizálódik. A túltermelés csökken, az alul termelés nő.

Milyen esetekben segíthet a módszer nőknél ?

 • Menstruációval kapcsolatos problémáknál
 • Mióma, ciszták esetén
 • Meddőség esetén
 • Súlytöbbletnél, bár az étkezési szokások ezt nem indokolják
 • Változókori tüneteknél
 • Fogamzó képesség hiánya esetén, bár nincs semmi szervi oka
 • Inkontinencia tüneteinél

Menstruációs problémákra:

Megszünteti a menstruációt kísérő görcsöket, szabályozza a ciklus idejét, ha hosszú rövidíti, ha túl rövid a ciklus megnyújtja. Rendszertelenül jelentkező menstruációt, rendszeressé tesz a torna. A tornával a kívánt napra hozható a menstruáció. Ha soha nem volt menstruáció, a torna gyakorlásával rendszeres menstruáció lehetséges. Elhúzódó, bőséges vérzéssel járó menstruáció a gyakorlás hatására normálissá válik. Ha valaki fogamzás gátló gyógyszer szedését abba hagyja, sok esetben nem jelentkezik menstruáció, a torna gyakorlásával a menstruáció visszatér. A módszer természetes fogamzásgátló módszerként is alkalmazható.

Mióma, ciszták esetén:

A mióma természetes úton történő kezelésének egyik eszköze az Aviva torna. Az altesti vérbőség, a gyorsabb vérkeringés miatt a méhben elinduló kóros folyamatok, a jóindulatú daganat keletkezésének folyamatát meg lehet állítani. Lehetőség van a mióma növekedési ütemének mérséklésére, megállítására, vagy a mióma méretének csökkentésére. A gyakorlatok rendszeres, legalább féléven keresztül történő végzésével a belső regeneráló erő aktivizálódik, jelentősen csökken a mióma mérete, a cisztát pedig képes megszüntetni.

Hormonális egyensúlytalanságra:

A hormontermelő mirigyek működésének serkentésével javítani lehet a kibillent hormonszinteket. Az Aviva módszer speciális, ritmikus gyakorlatsorokból áll, amelyek hormonális változást idéznek elő a szervezetben. Az alhas, a belső hasi és gátizmok, valamint a farizmok megmozgatásával fokozódik a vérkeringés, így több hormont, vitamint és oxigént szállít a nemi mirigyekbe és a nemi szervekbe, melynek hatására elindul a gyógyító folyamat.

Változókori tünetekre:

Az Aviva torna a változó korú nőknél megszünteti a jelentkező panaszokat, helyreállítja a hormonszintet,  enyhíti a hangulatváltozásokat, a depresszióra, búskomorságra való hajlamot. A tornával elkerülhető a hőhullám, a hüvelyszárazság, a szőrösödés, a csontritkulás. A hormonok szervezetünkben jelen vannak a kor előrehaladtával is, csak kevesebb mennyiségben. A módszer a meglévő hormonokat aktiválja, mozgásba hozza.

Meddőség esetén:

Meddőség megszüntetésére nagy hatásfokkal alkalmazható az Aviva módszer nőknek szóló gyakorlatsora.

Nagyon sok nő szembesül azzal a problémával, hogy bár nincs rá különösebb magyarázat, mégsem sikerül teherbe esnie. Jönnek a kivizsgálások, hormonkezelések, inszeminációk, lombikprogram, a várva várt eredmény mégis elmarad.

Az Aviva módszert érdemes ezekben az esetekben is kipróbálni, mert sok reményvesztett nőnek hozta meg a boldog végeredményt, a várva-várt áldott állapotot.

Az ideális az lenne, ha a sok tortúrát megelőzve, legelőször ehhez a természetes módszerhez fordulnának a nők, mielőtt a sok gyógyszerrel, hormon tablettával és egyéb mellékhatásokkal rendelkező szerrel, beavatkozással, a szervezetüket mérgeznék. Az Aviva torna gyakorlásával megerősödik a méh, vérellátása ideális lesz, funkcióját maximálisan el tudja látni a várandósság 9 hónapja alatt, ezért így a vetélés kockázata is jelentősen lecsökkenthető a rendszeres tornával.

Inkontinencia esetén:

Szülési sérülések következtében, a kor előre haladtával, a meggyengült izomzat miatt kialakulhat a vizelet visszatartási probléma.

Az inkontinencia (főként a stressz-inkontinencia), azaz az akaratlan vizeletcsepegés, jelentkezhet erőlködés hatására (pl.: nagyobb súlyt emelünk), köhögéskor, tüsszentéskor, nevetéskor, sőt, akár mozgás közben is (pl.: futás, lépcsőzés, ülő helyzetből hirtelen felállás).

Az Aviva torna inkontinencia elleni gyakorlatainak pozitív hatásai:

 • segít az inkontinencia megelőzésében
 • csökkenti a már megjelenő inkontinenciát
 • megerősíti a medencefenék izomzatát, így csökken a méhsüllyedés, hólyagsüllyedés kialakulásának esélye
 • segít a megsüllyedt szervek helyükre „visszatornázásában”
 • aranyeres betegségek csökkenhetnek
 • nő a szorítás ereje a hüvelyben, a húgycsőben és a végbélben
 • nőhet az orgazmuskészség

A gyakorlatokat rendszeresen kell végezni, hogy megelőzzük a panaszok visszatérését. A gyakorlatok könnyen elsajátíthatók, a tanfolyamon, majd pedig otthon önállóan végezhetőek.

Aviva férfiaknak:

Aviva Steiner a férfiakról sem feledkezett meg. Számukra is kidolgozott egy gyakorlatsort, melynek segítségével nemcsak megelőzni tudják a problémákat, de a már kialakult potenciazavarokat és prosztata problémákat is javítani tudják. A torna hatására kialakult altesti vérbőség rugalmasabbá, elasztikusabbá teszi a szöveteket. Baba tervezésnél nagyon fontos tényező az életképes spermiumok száma, amely a módszer alkalmazásával jelentősen megnövekszik

A módszer segít.

 • a férfiasság megőrzésében,
 • prosztata problémáknál,
 • vizelettartási problémáknál,
 • potencia zavaroknál,
 • spermium szám növelésénél