Fagyöngy 
mozgás stúdió

"Meggyőződésem, hogy a mozgásnak, az egészséges táplálkozásnak és a helyes gondolkodásnak gyógyító ereje van."

Hatha jóga

A jóga több ezer éves tudomány, a mai korban elterjedt népszerűsége annak köszönhető, hogy sok olyan technikát ismer a jóga, ami a mai kor emberének segítséget tud jelenteni, a testi, szellemi, lelki egészség megőrzésében.

A jóga hosszú története során, számos irányzat, iskola kialakult, de a gyökerek közösek, így a jóga célja egységes, a tudat lecsendesítése, a megvilágosodás a végső cél.

A modern jóga az ősi elemeket használva, egészségessé teszi a testet a fizikai és légző gyakorlatokkal, megnyugtatja, lecsendesíti az elmét és az idegrendszert, a légzésfigyeléssel, mantrákkal, meditációval.

A jóga rendszeres gyakorlásával, számos jótékony hatást tapasztalhatunk meg.

Az ízületek hajlékonyak és rugalmasak lesznek
csökken, megszűnik a váll, a háti, a derék tájéki fájdalom
az imunrendszer egészséges működését segíti
javul az alvás
kiegyensúlyozott lesz az immunrendszer működése
csökken a stressz
javul az emésztés
megváltozik az étrend, az egészséges ételeket kívánjuk
segít a túlsúly csökkentésében
A jóga gyakorlása, nincs életkorhoz, nemhez, testsúlyhoz kötve, egészen kisgyermek kortól az idős korig bármikor elkezdhető, végezhetik férfiak és nők. Nem feltétel a hajlékonyság, a merev ízületek a rendszeres gyakorlással rugalmassá, hajlékonnyá válnak. Ha valaki túlsúlyos, kifejezetten javasolt a jóga gyakorlása, hiszen a gyakorlással a testsúly csökkenni fog.

A jóga gyakorlását célszerű szakképzett oktatótól elsajátítani, ahol személyre szabott instrukciókkal, elkerülhetőek a sérülések, az adott fizikai, egészségi állapotnak megfelelő gyakorlatokat kapva, elindulhat a fejlődés.

Mobirise

Lengő jóga

A lengő jóga egyesíti a jógát, a kezdő légtornász elemeket, a gimnasztikát, a különböző felfüggeszthető eszközökön végzett gyakorlatokat.

A lengő jóga egyben jelent kihívást, erősödést, hajlékonyságot, relaxációt.

Az órák különlegessége az, hogy mindezt a levegőben, szinte lebegve végezhetjük. Miközben fejjel lefelé lógunk, vagy hintázunk a biztonságos hammock(függőágy) eszközön, tökéletes ellazulást érhetünk el.

A hammock olyan speciális anyag, amely 1000 kilót is elbír, ezért rendkívül megbízható bárki számára. A jóga különlegessége, hogy az erősítő jellegük mellett tele van kellemes élményekkel. A sok nyújtás mellett ez a jóga alapokon nyugvó torna nemcsak ellazít, hanem alaposan meg is dolgoztat.
A lengő jóga speciális jelentősége abban áll, hogy minden mélyizmot el tud érni. Az új módszer zsírégető és az alakformálásban is hatásos. A tréning izomerősítő jellegű, ezért az edzések izzasztóak, de a lengő jóga előnye, hogy sokkal kevésbé terheli meg az ízületeket, mint a hagyományos talajon végezhető jóga.

Mobirise

Aviva torna

Aviva Steiner – a módszer kitalálója és kifejlesztője – szerint ,külső és belső izmaink megmozgatásával jelentősen megváltoztatható szervezetünk hormonális állapota. Az alhas a belső hasi és gátizmok, a farizmok megmozgatásával éri el pozitív hatását. 

Azt is mondják rá hormontorna. Ez egy táncos, zenés női torna, amely igazán átmozgatja a testet, felpörgetik a szívet, így megnő a pulzusszám. Ennek hatására jobban nyitnak a gátizom erei, és a vérben levő hormonokból több jut a célszervekhez, így azok egészségesebb vért kapva több hormont is termelnek.
Hatására a hormonrendszer optimalizálódik. A túltermelés csökken, az alul termelés nő.

Milyen esetekben segíthet a módszer a nőknél?
Menstruációval kapcsolatos problémáknál
Mióma, ciszták esetén
Meddőség esetén
Súlytöbbletnél, bár az étkezési szokások ezt nem indokolják
Változókori tüneteknél
Fogamzó képesség hiánya esetén, bár nincs semmi szervi oka
Inkontinencia tüneteinél
MENSTRUÁCIÓS PROBLÉMÁKRA:
Megszünteti a menstruációt kísérő görcsöket, szabályozza a ciklus idejét, ha hosszú rövidíti, ha túl rövid a ciklus megnyújtja. Rendszertelenül jelentkező menstruációt, rendszeressé tesz a torna. A tornával a kívánt napra hozható a menstruáció. Ha soha nem volt menstruáció, a torna gyakorlásával rendszeres menstruáció lehetséges. Elhúzódó, bőséges vérzéssel járó menstruáció a gyakorlás hatására normálissá válik. Ha valaki fogamzás gátló gyógyszer szedését abba hagyja, sok esetben nem jelentkezik menstruáció, a torna gyakorlásával a menstruáció visszatér. A módszer természetes fogamzásgátló módszerként is alkalmazható.

Mimóma, ciszták esetén:
A mióma természetes úton történő kezelésének egyik eszköze az Aviva torna. Az altesti vérbőség, a gyorsabb vérkeringés miatt a méhben elinduló kóros folyamatok, a jóindulatú daganat keletkezésének folyamatát meg lehet állítani. Lehetőség van a mióma növekedési ütemének mérséklésére, megállítására, vagy a mióma méretének csökkentésére. A gyakorlatok rendszeres, legalább féléven keresztül történő végzésével a belső regeneráló erő aktivizálódik, jelentősen csökken a mióma mérete, a cisztát pedig képes megszüntetni.

Hormonális egyensúlytalanságra:
A hormontermelő mirigyek működésének serkentésével javítani lehet a kibillent hormonszinteket. Az Aviva módszer speciális, ritmikus gyakorlatsorokból áll, amelyek hormonális változást idéznek elő a szervezetben. Az alhas, a belső hasi és gátizmok, valamint a farizmok megmozgatásával fokozódik a vérkeringés, így több hormont, vitamint és oxigént szállít a nemi mirigyekbe és a nemi szervekbe, melynek hatására elindul a gyógyító folyamat.


Változókori tünetekre:
Az Aviva torna a változó korú nőknél megszünteti a jelentkező panaszokat, helyreállítja a hormonszintet, enyhíti a hangulatváltozásokat, a depresszióra, búskomorságra való hajlamot. A tornával elkerülhető a hőhullám, a hüvelyszárazság, a szőrösödés, a csontritkulás. A hormonok szervezetünkben jelen vannak a kor előrehaladtával is, csak kevesebb mennyiségben. A módszer a meglévő hormonokat aktiválja, mozgásba hozza.


Meddőség esetén:
Meddőség megszüntetésére nagy hatásfokkal alkalmazható az Aviva módszer nőknek szóló gyakorlatsora.

Nagyon sok nő szembesül azzal a problémával, hogy bár nincs rá különösebb magyarázat, mégsem sikerül teherbe esnie. Jönnek a kivizsgálások, hormonkezelések, inszeminációk, lombikprogram, a várva várt eredmény mégis elmarad.

Az Aviva módszert érdemes ezekben az esetekben is kipróbálni, mert sok reményvesztett nőnek hozta meg a boldog végeredményt, a várva-várt áldott állapotot.

Az ideális az lenne, ha a sok tortúrát megelőzve, legelőször ehhez a természetes módszerhez fordulnának a nők, mielőtt a sok gyógyszerrel, hormon tablettával és egyéb mellékhatásokkal rendelkező szerrel, beavatkozással, a szervezetüket mérgeznék. Az Aviva torna gyakorlásával megerősödik a méh, vérellátása ideális lesz, funkcióját maximálisan el tudja látni a várandósság 9 hónapja alatt, ezért így a vetélés kockázata is jelentősen lecsökkenthető a rendszeres tornával.


Inkontinencia esetén:
Szülési sérülések következtében, a kor előre haladtával, a meggyengült izomzat miatt kialakulhat a vizelet visszatartási probléma.

Az inkontinencia (főként a stressz-inkontinencia), azaz az akaratlan vizeletcsepegés, jelentkezhet erőlködés hatására (pl.: nagyobb súlyt emelünk), köhögéskor, tüsszentéskor, nevetéskor, sőt, akár mozgás közben is (pl.: futás, lépcsőzés, ülő helyzetből hirtelen felállás).

Az Aviva torna inkontinencia elleni gyakorlatainak pozitív hatásai:

segít az inkontinencia megelőzésében
csökkenti a már megjelenő inkontinenciát
megerősíti a medencefenék izomzatát, így csökken a méhsüllyedés, hólyagsüllyedés kialakulásának esélye
segít a megsüllyedt szervek helyükre „visszatornázásában”
aranyeres betegségek csökkenhetnek
nő a szorítás ereje a hüvelyben, a húgycsőben és a végbélben
nőhet az orgazmuskészség
A gyakorlatokat rendszeresen kell végezni, hogy megelőzzük a panaszok visszatérését. A gyakorlatok könnyen elsajátíthatók, a tanfolyamon, majd pedig otthon önállóan végezhetőek.

AVIVA férfiaknak:
Aviva Steiner a férfiakról sem feledkezett meg. Számukra is kidolgozott egy gyakorlatsort, melynek segítségével nemcsak megelőzni tudják a problémákat, de a már kialakult potenciazavarokat és prosztata problémákat is javítani tudják. A torna hatására kialakult altesti vérbőség rugalmasabbá, elasztikusabbá teszi a szöveteket. Baba tervezésnél nagyon fontos tényező az életképes spermiumok száma, amely a módszer alkalmazásával jelentősen megnövekszik

A módszer segít.

• a férfiasság megőrzésében,
• prosztata problémáknál,
• vizelettartási problémáknál,
• potencia zavaroknál,
• spermium szám növelésénél

Mobirise

Gerinc torna - Spirálstabilizáció

A lengő jóga egyesíti a jógát, a kezdő légtornász elemeket, a gimnasztikát, a különböző felfüggeszthető eszközökön végzett gyakorlatokat.

Mi az a Spirálstabilizáció?

A Spirálstabilizáció egy gerincterápiás módszer, amelyet Dr. Richard Smisek prágai neurológus dolgozott ki és 30 év alatt fejlesztette a ma használt szintre. Jelenleg több, mint 20 országban tanítják ezt a mozgásformát. Nagyon egyszerűen megfogalmazva, a Spirálstabilizáció egy nyújtó, erősítő, csavaró mozgásfolyam, ami segít bekapcsolni olyan izomcsoportokat, amiket a hétköznapi életünkben kevésbé használunk. Ezek a testünkön kereszt irányba futó izmok. Ezzel együtt pedig tehermentesíti az állandóan használt izmainkat. Rendszeres gyakorlással (napi 15-20 perc) felépíthető egy olyan spirális izomrendszer a gerinc köré, amely stabilan és biztonságosan tartja a gerincoszlopot. A gerinc folyamatos felfelé nyújtásával megnő a tér a csigolyák között, így a porckorongokra kevesebb nyomás nehezedik.

Mire jó a Spirálstabilizáció?


• Segíti a gerincferdülés és a porckorongsérv megszüntetését
• Segít a csípő- és térdízületben jelentkező porckopások esetén
• Lúdtalp esetén
• Segít leküzdeni a meglévő inkontinenciát, és segít megelőzni azt
• Segít a szétnyílt hasizom regenerálásában
• Segít a hát- és derékfájdalom elmulasztásában
• Segít a fiatalkori rossz tartás korrigálásában

Kinek ajánlott az SPS?


Mindenki elsajátíthatja és gyakorolhatja, korra és nemre való tekintet nélkül gyerekektől az idősebb korosztályig.
De, ha:
• szeretnél a tartásodon javítani
• sokat ülsz
• sokat állsz
• sokat cipelsz (például anyuka vagy)
• sokat nézed a telefont, számítógépet
• fáj a hátad, derekad, nyakad
• szeretnél erősíteni a felsőtesteden
• egyre merevebbnek érzed magad
• kipróbálnál egy könnyen elsajátítható és nagyon hatékony mozgásformát
• szülés után szétnyílt a hasizmod
• végül, de nem utolsósorban, szívesen tennél valamit, hogy jobb életminőséged legyen

Forrás: www.spiralstabilizacio.hu 

Mobirise

Intim torna

A medencealap izmai nagyon sérülékenyek, megfelelő karbantartás nélkül kifejezetten hajlamosak az idő előtti meggyengülésre, ami nemcsak a szexuális életre lehet hatással - kitágul a hüvely, - hanem vizeletcsepegés, széklet-, vagy szélinkontinencia is felléphet. Megsüllyedhet a hüvelyfal vagy akár a méh, amely súlyos esetben előre is eshet, de előfordulhat húgycső-, hólyag- vagy végbélsérv is. 

Odafigyeléssel és rendszeres gyakorlással azonban a gátizom és a medencealap izomzatának tónusa rugalmassá alakítható.

Időben elkezdve a gyakorlást, a kóros folyamatok sokszor nemcsak megelőzhetőek, hanem meg is állíthatóak, illetve akár vissza is lehet őket fordítani. Az intimtorna ráadásul bármely életkorban elkezdhető és könnyedén elsajátítható még kifejezetten idős korban is.

Az intimtorna órán, a gyakorlatok megtanulása előtt, megismerjük azokat az izmokat, belső szerveinket, amiknek az egészséges működése rendkívül fontos az alhas területén. Segítséget adok abban, hogy a mindennapi tevékenységeket hogyan végezzük úgy, hogy a gátizom erős és rugalmas maradjon. 

Mobirise

Copyright 2020 fagyongystudio.hu - Minden jog fenntartva